NOVAKOVI DNEVI 2024 – 24. in 25. maj 2024

V petek in soboto so se v sončni prestolnici odvili tradicionalni Novakovi dnevi. Kongres je z uvodnimi besedami otvorila predsednica Združenja za perinatalno medicino Slovenije, mag. Lili Steblovnik, udeležence je nagovoril tudi strokovni direktor lokalnega organizatorja Ginekološke klinike UKC Ljubljana, prof. dr. Borut Kobal, s svojim izvrstnim nastopom pa so nas razveselili učenci Glasbenega ateljeja Tartini.

Letošnji temi “Nevrološke bolezni v nosečnosti in pri novorojenčku” in “Motnje imunosti in imunološka zdravila v nosečnosti in pri novorojenčku” sta ponudili raznolikost in bogastvo strokovnih vsebin, med drugim tudi vabljeno predavanje dr. Dietmarja Schlembacha (MD), strokovnjaka na področju materno-fetalne medicine in porodništva ter simpozij dr. Polone Pečlin z naslovom “Različne metode za sprožitev poroda”.

Letos je bila možnost predstavitve raziskav in zanimivih kliničnih primerov iz področja perinatologije v obliki plakata.

Podeljena je bila tudi nagrada Mojce Novak za najboljšo raziskovalno nalogo, in sicer je letošnja prejemnica Iva Kukovica, dr. med.

Večerno sproščeno druženje je postreglo z obilico smeha, glasbe, dobre hrane in predvsem odlične družbe!

Utrinki prikazujejo le delček dogajanja, ki je potekal v prijetnem vzdušju ter je ponudil pravo mero strokovnih vsebin in sproščenega druženja. V poletje odhajamo polni svežega znanja, novih idej in motivacije za nadaljnje delo.