Šola perinatologije

Oskrba ploda med porodom in novorojenčka v porodnišnici

17. in 31. marec & 14. in 21. april 2022
Gospodarsko razstavišče, Dunajska cesta 18, 1000 Ljubljana

Po večih letih ponovno vabimo na strokovno izobraževanje, ki je nekoč v Porodnišnici Ljubljana že bilo. Šola z naslovom “Oskrba ploda med porodom in novorojenčka v porodnišnici” združuje dve področji; perinatologijo in neonatologijo. Razumevanje in sodelovanje teh dveh strok omogoča najboljše možno spremljanje, oskrbo in zdravljenje novega življenja.

Izobraževanje zajema aktualne vsebine v luči najnovejših dognanj obeh področij. Verjamemo, da bo pomembno prispevalo k širjenju znanja in izkušenj, zato vabimo vse, ki delate na teh področjih, da se srečanja udeležite.

Šola je namenjena specializantom in specialistom ginekologije in porodništva, pediatrije, anesteziologije, medicinskim sestram, tehnikom, babicam, patronažnim sestram in vsem drugim, ki jih to področje zanima.

Predsednika organizacijskega odbora: Druškovič Mirjam, Trdan Matevž
Člani organizacijskega odbora: Perme Tina, Spirovska Ana, Culetto Marko, Lukanović David, Bregant Barbara, Martina Pečlin, Ivan Verdenik, Anja Kastelic, Iza Predanič Drobne, Špela Dolenc, Laura Sušnik, Domen Robek

Predsednika strokovnega odbora: Grosek Štefan,  Lučovnik Miha
Člani strokovnega odbora: Bregant Lev, Druškovič Mirjam, Kornhauser Cerar Lilijana, Kavšek Gorazd, Lubej Kurtovič Vlasta, Marn Mirjam, Steblovnik Lili, Smrkolj Špela, Vozelj Urša

Perinatologíja –  veja medicine, ki se ukvarja z zdravstvenim varstvom nosečnice, porodnice in novorojenčka. (Slovenski medicinski slovar)